De valleien en kusten van Antrim - wandelvakantie in het mooie noorden van Ierland

Antrim Glens & Coastline: hier is Game of Thrones gefilmd


De succesvolle HBO-reeks Game of Thrones werd in Noord-Ierland gefilmd en de regio van Antrim Glens & Coastline mag terecht fier zijn op de vele iconische filmlocaties van de kaskrakerreeks.

Voor Game of Thrones fans die de 7 Koninkrijken van Westeros te voet willen ontdekken, is onze 10-daagse gemiddelde Antrim Glens & Coastline Wandeltocht de beste keuze, omdat deze alle locaties op de kaart hieronder omvat. Startpunt van de wandeling ligt in Glenariff (Dothraki Sea) en Portstewart Strand, in Game of Thrones gekend als Dorne Coast, is het eindpunt. Veel van de onderstaande filmlocaties kunt u ook bezoeken op onze rustige en kortere gemiddelde tours.

Dit is onze kaart van de route met de filmlocaties die je onderweg tegenkomt:

 Game of Thrones carte Irlande du Nord


Iconische filmlocaties van Game of Thrones langs het Antrim Glens & Coastline Wandelpad

1 - Glenariff (Dothraki Sea)

Waar Sansa Stark samen met Littlefinger naar Arryn’s pogingen om te duelleren kijkt.

2 - Fair Head (Dragonstone)

Fair Head is de plaats waar Jon Snow in Aflevering 3 van Seizoen 7, eindelijk Daenrys en haar draken in Dragonstone ontmoet.

3 - Murlough Bay (Slaver’s Bay)

Murlough Bay is het decor voor Slaver's Bay waar Ser Jorah en Tyrion gevangengenomen worden nadat een slavenschip hen ontdekt.

4 - Larrybane Quarry (The Stormlands)

Larrybane Quarry is de setting voor The Stormlands en grenst aan Sea of Dorne in Westeros.

5 - Ballintoy Harbour (Lordsport Harbour)

In Seizoen 2 is dit de locatie van Lordsport Harbour als Theon Grevjoy naar huis terugkeert.

6 - Dunluce Castle (Pyke Castle)

House of Grevjoy woont in Dunluce Castle.

7 - Portstewart Strand (Dorne Coast)

De scene waarin Stannis Baratheon de Zeven Goden van Westeros afwijst in Seizoen 2 van Game of Thrones werd op Portstewart Strand gefilmd en in Seizoen 5 is dit uitgestrekte strand de setting voor de Coast of Dorne wanneer Jaime Lannister door zijn zuster Cersei gevraagd wordt haar dochter Myrcella terug te brengen naar King’s Landing.Er zijn nog andere Game of Thrones filmlocaties die niet op onze Antrim Glens & Coastline Route liggen die je per taxi of met openbaar vervoer kunt bezoeken.

Andere Game of Thrones filmlocaties die bezocht kunnen worden

8 - Dark Hedges (een dreef uit King’s Landing)

Deze dreef is te zien in Seizoen 2, Aflevering 1: Op King’s Road, wanneer Arya Stark uit King’s Landing ontsnapt. Ze vervoegt de Nachtwacht in een kar en reist verder noordwaarts op King’s Road. De Dark Hedges liggen op 13 km van Ballycastle en zijn te bereiken met de auto of met de bus met aansluitend een korte wandeling.

9 - Cushendun Caves (The Stormlands / scene met de Shadow)

Beroemd geworden door Aflevering 4 van Seizoen 2 van Game of Thrones als geboorteplaats van de Shadow. Cushendun ligt op slechts 10 minuten rijden van Cushendall.

tree_at_falls_of_acharn-images_rob_roy_way.jpg